Meteen naar de inhoud

Vergoeding

De Klaver dagbeleving is een gecontracteerde zorgaanbieder in de gemeente De Fryske Marren. Om in aanmerking te kunnen komen voor dagbesteding heeft u een indicatiestelling nodig van de Wmo van uw gemeente.  De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt ervoor dat iedereen kan blijven deelnemen aan de samenleving en zoveel mogelijk zelfstandig kan blijven wonen.

De kosten van deze dagbesteding worden betaald door de Wmo van uw gemeente. De eigen bijdrage voor de Wmo in 2021 bedraagt maximaal € 19,00 per maand. Wmo wordt ook wel Zorg in Natura genoemd. De financiële afhandeling van de kosten wordt dan door de gemeente geregeld. Naast de Wmo bestaat ook het Persoons Gebonden Budget (PGB), waarbij u zelf zorg in kunt kopen. Ook met een PGB bent u van harte welkom.

Voor meer informatie over de Wmo verwijzen wij u graag naar de website: www.defryskemarren.nl

Ook kunt u contact opnemen met het sociaal wijkteam van de gemeente De Fryske Marren. Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 09:00 uur tot 16:00 uur en vrijdag van 09:00 uur tot 12:00 uur op telefoonnummer 14 05 14 (zonder kengetal). U kunt ook via de website een contactformulier invullen.

Ga naar de inhoud